Functies radarbediening Pixel 4 onthuld in settings-app: gezichtsontgrendeling en besturing via gebaren

4 reacties

Google werkt al jaren aan een speciale chip waarmee je je handen kunt gebruiken om een apparaat mee te bedienen. Niets bijzonders? Dat is het wel, je hoeft namelijk geen enkele fysieke knop aan te raken, doordat deze chip met radar overweg kan. Na een aantal jaren in het ontwikkellab zullen we nu de technologie in een product te zien krijgen, de Pixel 4 krijgt volgens een reclamevideo van Google namelijk ook radarbesturing. Inmiddels is ook een aantal afbeeldingen gelekt waarin de functie beschreven wordt in de instellingen.

Het was al bekend dat je de mini-radarchip kunt gebruiken voor een soort FaceID. Ook kun je gebaren gebruiken in apps, zoals bij het aan- en uitzetten van notificaties en alarmen en voor het stoppen van oproepen. Als je muziek afspeelt kun je met een veeg in de lucht naar het volgende nummer, en als je je notificaties wilt checken als hij op stand-by staat, kun je je hand boven het display bewegen om het scherm aan te zetten.

De gelekte afbeeldingen die de instellingen-sectie laat zien vertelt ons dat je alle functies in één keer uit kunt schakelen, maar elke afzonderlijke functie is ook aan- en uit te zetten. Voor het bedienen van muziek kun je de richting van je beweging aanpassen, maar het stopzetten van een binnenkomend telefoontje is niet specifiek aan één soort beweging. Het zal interessant zijn om te testen hoe goed de Pixel het verschil ziet tussen iemand die de oproep wil beantwoorden en iemand die zijn telefoon het zwijgen wilt opleggen. In ieder geval staat het vast dat de Pixel 4 gebruik kan maken van radar.

Project Soli zou niet alleen maar gebruikt kunnen worden voor zaken als het naar links of naar rechts swipen. Google heeft ook al in video's laten zien dat je de technologie ook kunt gebruiken om bijvoorbeeld het volume van geluid aan te passen, of voor het verplaatsen van je positie in een bepaalde afbeelding, bijvoorbeeld in Google Maps. In principe kan de radarchip alle bewegingen waarnemen die je handen kunnen maken. Google's chip kan zelfs bepalen welke materialen er voor de sensor liggen, dankzij de verschillende structuren van materialen.

Bronnen: 9to5Google, This is Tech Today (Youtube)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*