Alphacool onthult waterblokken voor Radeon RX 5700 (XT) en voor DRAM

5 reacties

Alphacool heeft twee nieuwe waterblokken gemaakt, de één is voor de Radeon RX 5700 en RX 5700 XT, de andere kan dram-modules op lage temperaturen brengen.

De Alphacool Eisblock Aurora Acetal GPX-A kan overweg met referentie-pcb's van de RX 5700 en 5700 XT. Het blok koelt de chip met koper. Het met nikkel gegalvaniseerde oppervlak ondergaat bij productie een nieuw proces, waardoor het resistenter is tegen zuren en waardoor het op de lange termijn minder schilfert. De meegeleverde thermal pads van 1 mm dikte moeten ook het geheugen en de vrm van koelte voorzien. Het koelblok is ook 1 mm dunner, zodat de warmte sneller het water bereikt. Het zwarte acryl is voorzien van een rgb-logo dat Radeon RX spelt. Hij is volgens Alphacool over een kleine week leverbaar voor € 110.

De Aurora Plexi X4 kan vier dram-modules tegelijk koelen. Het transparante acrylaat is voorzien van adresseerbare rgb-verlichting, het koelblok is ook bij dit product gemaakt van met nikkel bedekt koper met een dikte van 4 mm. Er wordt ook een adapter met een mannelijke naar een vrouwelijke stekker meegeleverd voor de argb-header. Hij is nu al te koop via Alphacools website voor € 55.

Bronnen: TechPowerUp, Alphacool (gpu-waterblok), Alphacool (gpu-backplate), Alphacool (dram-koeler)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*