Zakelijke Dynabook A40-E krijgt LTE en lange accuduur met snelladen

6 reacties

Dynabook, beter bekend als het vroegere bedrijfsonderdeel van Toshiba, heeft een nieuwe laptop geïntroduceerd in zijn zakelijke Tecra-lijn.

De Tecra A40-E heeft een 14-inch display met een full hd-resolutie en een antireflectiecoating, helaas is het nog onduidelijk welke schermtechnologie het gaat gebruiken. De op de IFA aangekondigde Tecra X50-F maakt gebruik van een relatief nieuw soort paneel met igzo-leds, het zou kunnen dat dit weer het geval is. Hij heeft net als de luxere X50-F een MIL-STD-810-duurzaamheidscertificaat, hij moet dus tegen een stootje kunnen.

Hij weegt 1,47 kg en de accu moet volgens de fabrikant pas na 13,5 uur de geest geven. Deze accu ondersteunt snelladen, in een half uur moet hij het vier uur kunnen volhouden. De ingebouwde tpm-module moet opgeslagen data extra beveiliging bieden tegen datalekken. Met een vingerafdrukscanner, gezichtsherkenning en een smart card-lezer kun je een tweetraps-authentificatiesysteem instellen.

Er zit een usb type-c-poort op, en - afhankelijk van het model - één of twee extra usb 3.2 Gen 1-aansluitingen (ook wel usb 3.0). De wifi-adapter van Intel (Dual Band Wireless-AC 8265) ondersteunt helaas alleen wifi 5 (802.11ac), maar lte (ook wel 4G) is wel een optie op bepaalde modellen. Een Gigabit lan-aansluiting, een hdmi-connector en een micro-sd-kaartslot zijn ook ingebouwd. De specifieke processor is nog niet bevestigd, maar het gaat om een Intel Core-model van de achtste generatie, opslag is aanwezig in de vorm van een pcie-ssd van 256 GB, 512 GB of 1 TB.

Helaas hebben we nog slechts één enkele onscherpe afbeelding van Dynabook, de laptop heeft ook nog geen productpagina.

Bron: Dynabook

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*