NUC's met 10nm Cannon Lake-CPU lijken nu al end-of-life te zijn

30 reacties

Intel heeft in 2018 samen met de Bean Canyon-mini-pc's een tweetal nuc-barebone's geïntroduceerd waar een op 10 nm gebakken i3 in zat. Helaas lijken deze producten nu al end-of-life te zijn.

De NUC8i3CYSM en de NUC8i3CYSN zouden niet meer worden gefabriceerd, dat blijkt ook uit het feit dat ze inmiddels niet meer te verkrijgen zijn via bij Hardware Info aangesloten winkels. Niet alleen de processor zelf, de Core i3 8121U, viel op aan deze computertjes. Doordat de geïntegreerde gpu in deze chip is uitgeschakeld vanwege lage yields, heeft Intel een discrete Radeon 540 in de apparaten gestopt. Door de slechte yields lijkt de chipmaker geprobeerd te hebben om producten met de i3 in de doofpot te stoppen.

Er hoeven niet per se alarmbellen af te gaan nu Intel relatief vroeg stopt met het maken van de producten. Het zou namelijk ook kunnen betekenen dat er snel nieuwe producten op de markt komen, waarschijnlijk deze keer wél met (volledig werkende) 10nm-chips. Het heeft namelijk ook al veelbelovende Ice Lake-cpu's voor laptops onthuld, hoewel deze producten nog niet beschikbaar zijn.

Bron: Computerbase

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*