Western Digital start verkoop QLC-SSD's met 96-laags-NAND

4 reacties

Western Digital heeft tijdens zijn presentatie van de kwartaalcijfers onthuld dat het is begonnen met de verkoop van zijn eerste ssd's op basis van 3D-nandgeheugen met 96 lagen.

De fabrikant zegt dat het zal gaan om qlc-chips, waarin dus vier bits per cel worden opgeslagen. Het is afkomstig van Kioxia, de nieuwe naam van Toshiba Memory. Om precies te zijn gaat het om bics4-geheugencellen. De verkoop start bij consumentenproducten, oftewel sd-kaarten, usb-sticks en externe ssd's. Waarschijnlijk zullen interne ssd's later volgen. Het bedrijf heeft niet nader gespecificeerd welke productlijnen er precies gebruik van zullen maken, maar gewoonlijk begint de verkoop bij high-end producten waarbij een extreem hoge capaciteit erg in trek is. Er bestaat ook een kans dat de nieuwe WD Red-ssd's gebruikmaken van het geheugen, hoewel de geheugenmaker niet heeft bevestigd welk geheugen er in deze producten zit.

De huidige nand-chips met qlc-cellen van het bedrijf hebben een capaciteit van 1,33 Terabit, op het moment zijn dit de chips met de hoogste capaciteit in de industrie. Het heeft tijdens dezelfde presentatie geconstateerd dat de productie van chips met 96 lagen nu van groter volume is dan de productie van 64-laags nandgeheugen.

WD bleek erg positief te zijn over de verwachtingen voor het volgende kwartaal.

Bron: Anandtech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*