Google koopt wearablemaker Fitbit op voor $ 2,1 miljard

14 reacties

Google en Fitbit hebben aangekondigd dat de bedrijven een overeenkomst voor een overname hebben gesloten. Google gaat de wearablefabrikant overnemen voor 2,1 miljard Amerikaanse dollar, omgerekend zo'n 1,88 miljard euro.

Het voornaamste doel van de zoekgigant lijkt te liggen in het willen introduceren van meer wearables die Google zelf heeft gemaakt, om zo zijn marktpositie in de opkomende productgroep te verstevigen. Op deze producten zal Google's eigen Wear OS geïnstalleerd zijn.

De Fitbit-app voor Android en iOS zal blijven bestaan. Google benadrukt daarbij dat het de data die gebruikers verzamelen niet gaat gebruiken voor Google Ads, nu het bedrijf toegang gaat krijgen tot de Fitbit-data. Gebruikers van Fitbits wearables zullen de optie krijgen om deze verzamelde data via de app te bekijken, te verplaatsen en te verwijderen. De overname is vergelijkbaar met Google's overname van Nest.

De overname betekent dat nieuwe wearables van Google verder geïntegreerd kunnen worden met Android en andere producten van Google. Zo zouden de polscomputertjes baat kunnen hebben bij geavanceerdere deep learning-algoritmes, om ze op die manier slimmer te maken. Logischerwijs zal ook Google Fit verder worden geïntegreerd. De kennis die Fitbit in handen heeft, zal waarschijnlijk goed van pas komen in het verder integreren van Google's diensten. Fitbit schrijft dat het nu in staat zal zijn om 'innovatie te versnellen en gezondheid toegankelijker te maken'.

Bronnen: Google, Fitbit

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*