MSI-afbeelding hint op Threadripper-chip met 64 cores en 128 threads

47 reacties

De aankondiging van de derde generatie Threadripper-processors lag al een tijdje in het verschiet, maar inmiddels heeft AMD twee van de chips aangekondigd. Deze chips hebben 24 en 32 cores, maar de naamgeving maakt duidelijk dat er in principe nog plek is voor meer. MSI heeft een afbeelding op zijn site geplaatst, waaruit blijkt dat er inderdaad meer chips zouden kunnen komen.

De afbeelding laat namelijk de taakbeheer-tool in Windows 10 zien, waarin 128 threads te zien zijn. Dat is het dubbele aantal threads van de 32-core die op 25 november de markt moet bereiken. Aangezien de chip met 32 kernen als '3960X' door het leven gaat, kunnen we je op een briefje geven dat er ook een Threadrippervariant gaat komen met 64 cores. Er bestaat ook een 64-koppige Epyc-cpu met Zen 2-cores, op technisch vlak is het dus mogelijk. Het is aannemelijk dat er ook een cpu met 48 cores komt, logischerwijs gaan de twee chips Threadripper 3980X en Threadripper 3990X heten. De nieuwe 3970X met 32 cores en 64 threads gaat 2000 dollar kosten, het zit er dik in dat de chip met het dubbele aantal cores een minimaal twee keer zo hoge adviesprijs gaat krijgen.

Naast de monitor met het enorme aantal threads is een doos van een Creator TRX40-moederbord te zien, we mogen dus verwachten dat een chip met 64 cores ook werkt op een TRX40-moederbord. Eerder nieuws suggereerde dat er ook een TRX80- en een WRX80-chipset in het verschiet liggen. Helaas hebben we daar verder nog weinig over gehoord.

Bron: Wccftech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*