MSI lanceert drie TRX40-moederborden in Pro- en Creator-serie

6 reacties

AMD heeft afgelopen donderdag de eerste twee nieuwe Threadripper-chips onthuld, genaamd de 3960X en de 3970X. ASRock, Asus en Gigabyte volgden daarna met nieuwe moederborden voor de processors. MSI heeft ook drie moederborden onthuld voor de nieuwe Threadripper-processors.

Het eerste bord is de TRX40 Creator. Dit bord heeft een vrm met 16+3-fasenontwerp, elke fase voor de cpu kan tot 70 ampère verwerken. In tegenstelling tot de chipset is de vrm passief gekoeld, en zoals alle TRX40-moederborden past er t. De drie m.2-sloten hebben ondersteuning voor nvme-ssd's met tot pcie 4.0 x4-bandbreedte, een meegeleverde insteekkkaart heeft plek voor vier extra m.2-ssd's. Eén van de ethernetpoorten aan de achterkant gaat tot Gigabit-snelheden middels de Intel-netwerkchip, een tweede Aquantia-chip verzorgt de 10Gb-snelheden op de tweede poort. De usb-c-aansluiting aan de achterkant heeft een maximale snelheid van 20 Gb/s dankzij het usb 3.2 Gen2-protocol.

De TRX40 Pro 10G heeft, zoals de naam al suggereert, ook 10Gbit netwerkmogelijkheden, hoewel daar een losse insteekkaart met een enkele poort voor is meegeleverd. Er komt ook een tweede kaart met het moederbord mee, met plek voor twee m.2-ssd's met pcie 4.0. Ook de usb type-c-aansluiting heeft een maximaal ondersteunde snelheid van 20 Gb/s. Hij is voorzien van een 12+3-fasige vrm.

Het laatste moederbord heeft MSI TRX Pro Wifi gedoopt, in plaats van een 10Gb-netwerkkaart heeft dit bord ingebouwde wifi 6 (802.11ax) en Bluetooth 5. De losse netwerkkaart ontbreekt, daarom zul je genoegen moeten nemen met de twee Gigabit ethernetpoorten, die worden aangestuurd door een Intel I211AT-controller. Voor de rest lijkt hij identiek te zijn aan de Pro 10G.

De fabrikant heeft, net als zijn concurrenten, nog niets gezegd over prijzen en beschikbaarheid. Wel staat de Creator momenteel in onze productvergelijker voor zo'n 770 euro.

Bron: MSI


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
MSI Creator TRX40

MSI Creator TRX40

  • Extended ATX
  • Socket sTRX4
  • AMD TRX40
  • DDR4

638,24 €

6 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*