Samsung kampt met schade door verontreinigde halfgeleiderapparatuur

12 reacties

BusinessKorea schrijft dat Samsung last heeft van flinke schade in zijn foundry-bedrijfstak. Apparatuur waar het zijn chips mee fabriceert zou zijn verontreinigd, wat gevolgen zou hebben voor de output in de gehele productiefaciliteit.

De fabriek in kwestie is één van de kleinere fabrieken, gelegen in Giheung. Deze fabriek produceert zijn dram-producten op het 10nm-procedé van de eerste generatie, ook wel bekend als 1x-nm. Samsungs reactie op de Koreaanse zakenkrant hield in dat er inderdaad defecte producten zijn gevonden in wafers van 8-inch, maar dat de productie alweer op gang is gekomen.

De schade zou zich meten in miljarden Koreaanse won, omgerekend is één miljard KRW momenteel 783.000 euro. De exacte schade is nog onbekend, en een anonieme bekende van het bedrijf verklaarde dat het exacte bedrag veel groter kan zijn dan de schatting van de halfgeleidergigant. Het is hoe dan ook slecht nieuws voor Samsung, zeker aangezien het tegen 2030 de grootste halfgeleiderfabrikant ter wereld wil zijn en daar een groot gedeelte van het kapitaal van het bedrijf in investeert. Momenteel zou TSMC deze titel hebben.

Bron: BusinessKorea

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*