GlobalFoundries en SiFive gaan samenwerken: HBM2E op 12LP-node in RISC-V-chips?

1 reactie

GlobalFoundries en SiFive hebben aangekondigd dat de twee bedrijven een samenwerkingsverband hebben aangegaan om het relatief nieuwe hbm2e-geheugen te gaan fabriceren op GlobalFoundries nieuwe 12lp-node.

Dit productieproces heeft GlobalFoundries pas in september aangekondigd, en het geclaimde prestatieniveau is een stuk hoger dan wat je van de naam zou verwachten. 12lp moet namelijk vergelijkbare prestaties bieden als 'vergelijkbare 7nm-nodes', terwijl bepaalde kosten een stuk lager moeten liggen.

Hbm-geheugentypes zijn tot nu toe nog steeds een stuk duurder dan de gddr-equivalenten, met name doordat er gebruik gemaakt wordt van 2,5D-packaging en through silicon via's. Tsv's zijn de verbindingen tussen de verschillende geheugenchips, waardoor de extreem brede geheugenbus mogelijk is. Wellicht brengt het nieuwe productieproces minder hoge productiekosten naar klanten die het geheugen willen gebruiken, en de kortere time to market zal ook helpen. Klanten zullen namelijk gebruikmaken van SiFive's DesignShare IP-platform waarmee risc-v-processors kunnen worden gemaakt. De korte time to market is daarbij een belangrijk argument om het platform te gebruiken.

De integratie van hbm2e in het platform van SiFive betekent dat klanten het gestapelde geheugen kunnen integreren in hun custom risc-v-chips.

Bronnen: TechPowerUp, GlobalFoundries

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*