Raijintek Eris Evo: nieuwe behuizing voor showcase-builds

25 reacties

Raijintek lanceert een nieuwe computerbehuizing specifiek ontworpen voor 'modders en enthousiastelingen', aldus het bedrijf. De Eris Evo maakt deel uit van zijn All-Hardcore-serie. Het frame van de supertower is geheel uit staal opgetrokken en het 3mm frontpaneel bestaat uit geborsteld aluminium. De twee zijpanelen zijn voorzien van 4mm gehard glas.

De grote torenbehuizing kan tot een ssi-eeb moederbord huisvesten met dual cpu-setups. Echter, is het ook mogelijk twee mini-itx bordjes te plaatsen - iets wat we niet vaak zien. Hierdoor kan de gebruiker bijvoorbeeld een streaming-systeem bouwen. Videokaarten met een lengte tot 51,2 cm kunnen worden geïnstalleerd, waarbij vier dual-slot videokaarten horizontaal geplaatst kunnen worden over de acht pci-sloten. Twee dual-slot videokaarten kunnen verticaal geplaatst worden dankzij een meegeleverde bracket.

Er is ruimte voor twee atx voedingen - wat dan ook nodig is om alles van de benodigde prik te voorzien. De psu shroud is modulair: de plaat aan de zijkant kan losgeschroefd worden zodat men gemakkelijk bij de voedingskabels kan komen. Wanneer er één voeding wordt gebruikt kan er gebruik gemaakt worden van een meegeleverde cover. De vrije ruimte kan dan benut worden door een hdd-kooi waar twee 3,5" of 2,5" drives in passen. Aan de achterzijde van het moederbordtray kan een 3,5" of 2,5" drive geplaatst worden.

Volgens de fabrikant is de layout specifiek ontworpen voor het showen van waterkoeling. Aan de voor- en achterkant passen radiatoren met een lengte tot 600 mm, met een dikte tot 65 mm. Op de bovenkant past een 480mm radiator met eveneens een dikte van 65 mm. Zelfs op de achterkant van het moederbordtray past een radiator tot een lengte van 360 mm, met een dikte tot 30 mm. Dankzij vier grote uitsparingen in het moederbordtray kan er gebruik worden gemaakt van hard buiswerk voor waterkoeling. De ruimte tussen de tray en het voorpaneel kan gebruikt worden voor de plaatsing van pompen en reservoirs - al gaat dat wel ten koste van de hoeveelheid videokaarten die je kunt plaatsen.

Voor wat betreft luchtkoeling passen er op zowel op de voor- als achterzijde tot vijf 120mm casefans, vier 140mm fans of drie 200mm fans. Achter het moederbordtray kunnen zes 120mm fans geplaatst worden en aan de bovenkant kunnen vier 120- of 140mm fans geplaatst worden. Cpu-koelers met een hoogte tot 170mm moeten passen. Het voorpaneel en de glazen zijpanelen zijn zo geplaatst dat er langs alle zijden een opening onststaat voor luchtstroom over de componenten. Het modulaire i/o-paneel biedt vier usb 3.0-aansluitingen en ondersteuning voor hd audio. Het kan worden bevestigd aan in totaal tien gleuven.

De Raijintek Eris Evo is vanaf nu te koop voor een prijs van 350 euro.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*