Arcade1Up speelkasten nu ook beschikbaar voor thuis

11 reacties

Liefhebbers van retro arcade games kunnen vanaf nu Arcade 1Up speelkasten voor thuis aanschaffen. Volgens de fabrikant waren de arcade speelkasten tot nu toe alleen toegankelijk voor mensen met voldoende geld of voorliefde voor nostalgie. Arcade1Up komt daarom met zelfbouw Arcadekasten, die een winkelwaarde vertegenwoordigen van 399 euro. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, waarbij Street Fighter II, Pac-Man en Galaga behoren tot de eerste lichting die nu verkrijgbaar is.

De spellen die bij elk model zijn inbegrepen:

  • Pac-Man van Namco: Pac-Man en Pac-Man Plus
  • Galaga-kast van Bandai Namco: Galaga en Galaxian
  • Capcom's Street Fighter II-kast: Street Fighter II Championship Edition, Super Street Fighter II The New Challengers en Super Street Fighter II Turbo

De arcadekasten zijn ongeveer driekwart van de grootte van de originele Arcadekast, namelijk 1,21 meter hoog. Dat betekent dat je achter een kruk kunt zitten om te spelen of dat je hem op een riser zet om hem te verhogen. Deze riser is afzonderlijk te koop. De speelkasten bevatten dezelfde stickerkunst als de originele machines en de joystick en de knoppen hebben hetzelfde klikgevoel en geluid van toen.

Er is een aan- en uitschakelaar en een volumeknop met twee standen. Als je de speler-selectietoets ingedrukt houdt, worden menu's geopend om het spel opnieuw te starten. Zelf de kast bouwen is eenvoudig. Volgens de fabrikant kost het je een klein uurtje met een eenvoudige handleiding. De kast is gemaakt van lichtgewicht hout en bevat een plexiglaskap die het 17-inch lcd-kleurenscherm beschermt. De kast zelf is hol van binnen en weegt 26 kilo.

Bron: Arcade1UP

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*