LG klaagt TCL aan wegens inbreuk op LTE-patenten

0 reacties

Het Zuid-Koreaanse LG heeft in Duitsland de Chinese smartphonefabrikant TCL aangeklaagd wegens inbreuk op zijn lte-technologiepatenten. Volgens LG heeft TCL "willens en wetens technologieën geïmplementeerd in zijn mobiele apparaten, zonder daarvoor royalty's te betalen, waarbij er gebruik is gemaakt van drie belangrijke patenten op het gebied van lte: het minimaliseren van het verlies van pakketoverdracht, besturingstimers voor uplink-synchronisatie en interferentiereductie in het uplink-synchronisatieproces.

LG is de rechtszaken gestart ondanks meerdere pogingen om een akkoord te bereiken over licentiebetalingen. Volgens Jeo Saeng-gyu, vice-president van het Intellectual Property Center van LG, "investeert LG al lange tijd in lte-innovatie en indien nodig nemen we maatregelen om deze belangrijke activa te beschermen". Een officiële verklaring van TCL is nog niet beschikbaar.

In 2018 werd de Franse smartphonemaker Wiko aangeklaagd door LG vanwege de schending van dezelfde drie lte-patenten. Dit jaar werd LG daarbij in het gelijk gesteld.  Ook werd de Amerikaanse mobiele telefoonfabrikant BLU aangeklaagd door LG 2017 wegens patentinbreuk. De twee bedrijven kwamen later tot een licentieovereenkomst.

Bron: LG

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*