Ondernemers vinden zelfopwarmende lunchbox uit

23 reacties

Vier jonge Nederlandse ondernemers hebben een zelfopwarmende lunchbox uitgevonden die het mogelijk maakt ook buitenshuis een warme maaltijd te bereiden. Met de Heatbox moet in acht tot twaalf minuten op elke locatie een warme maaltijd kunnen worden gegeten. De vinding is één van de vijftig startups die in januari met Prins Constantijn naar CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas gaan.

De box voorziet in drie verschillende stoomprogramma’s voor maaltijden van verschillende formaten en is oplaadbaar via een meegeleverde usb-c oplader. Met één keer laden moeten tot drie maaltijden kunnen worden opgewarmd. De box wordt aangezet met een knop of via een app waarin ook recepten zijn te vinden en calorieën kunnen worden bijgehouden. Daarnaast kan de Heatbox gebruikt worden om telefoons op te laden.

Het principe van de trommel is geïnspireerd op au-bain marie. Het enige dat dan ook nodig is voor drie warme maaltijden is 30 milliliter water. De maaltijden worden opgewarmd met stoom, waardoor voedingswaarden ook nog eens beter behouden moeten kunnen blijven dan bij opwarmen in een magnetron. Het bedrijf heeft patent aangevraagd voor de techniek waarmee water en maaltijd gescheiden blijven.

De bedenkers hopen de productie van de box te kunnen financieren via crowdfundingsplatform Kickstarter. Hier start op 19 november een crowdfundingscampagne voor minimaal 30.000 euro startkapitaal. Om 20.00 uur is in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam een launch event.

Bron: Heatbox

« Vorig bericht Volgend bericht »
0