HP wijst Xerox' bod voor overname voorlopig af

10 reacties

HP heeft bekend gemaakt dat het het aanbod voor een overname vanuit Xerox heeft afgewezen. Zo'n anderhalve week geleden kwam naar buiten dat de printgigant een bod op HP had gedaan nadat vorig jaar de fusiepoging met FujiFilm stuk liep. HP's directie heeft unaniem tegen het bod gestemd, maar houdt de deur wel open voor verdere besprekingen.

Xerox bood zo'n 33,5 miljard Amerikaanse dollar voor HP, wat uitkomt op een prijs van circa $ 22 per HP-aandeel. Dat is zo'n tien procent boven de dagwaarde van het bedrijf, die net boven de 20 dollar per aandeel schommelt. Hierbij moet wel de kanttekening worden gemaakt dat een deel van het aanbod bestaat uit Xerox-aandelen, en dus niet alleen cash. HP vond dat het Xerox-bod hun bedrijf te laag waardeert.

Ook zet HP vraagtekens bij de financiële haalbaarheid. Deels wegens de teruglopende inkomsten van Xerox (die in de afgelopen 12 maanden met een miljard dollar daalden), maar ook vanwege de hoge schulden die een eventueel gecombineerd bedrijf zou dragen. Al met al besluit de directie dat het niet in het belang van de HP-aandeelhouders is om in te stemmen met de deal.

HP houdt wel een open houding tegenover Xerox. Het nodigt de tegenpartij uit om in contact te blijven, om zo meer details van een mogelijke samenwerking uit te zoeken en potentiële waarde die daaruit te behalen valt te onderzoeken.

Bron: HP (Persbericht)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*