Panasonic staakt LCD productie tegen 2021

4 reacties

Panasonic heeft bekendgemaakt dat het tegen 2021 gaat stoppen met de productie van lcd panels. Het bedrijf was ooit een van de marktleiders op het gebied van lcd-televisies, maar trok zich onder druk van Chinese en Zuid Koreaanse prijsvechters in 2016 reeds terug uit deze niche.

Recent werd de focus verlegd naar het vervaardigen van lcd’s voor industriële en automobiele toepassingen, maar naar nu blijkt niet met het gewenste resultaat. Overigens betekent dit alles niet dat Panasonic zich terugtrekt van de display markt. Zo blijft men oled televisies aanbieden.

Panasonic Liquid Crystal Display Co - de ips lcd-fabriek in Himeji, Hyogo Prefecture - startte in 2010 en nam in 2014 alle lcd-activa van Panasonic voor zijn rekening. Volgens Nikkei is Panasonic van plan om de fabriek te gaan gebruiken voor de productie van autoaccu’s en zullen 500 werknemers hun werk aldaar behouden. Werknemers die niet nodig zijn in de nieuwe fabriek zullen worden overgeplaatst naar andere faciliteiten die eigendom zijn van Panasonic en/of zullen arbeidsbemiddeling krijgen.

Bron: Anandtech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*