Ondersteuning voor draadloze Google Stadia Controller komt pas in 2020 naar smartphones

3 reacties

Google werkt voor smartphones, tablets en desktops aan een draadloze verbinding met de Stadia Controller. De game-streamingdienst werkt daarmee volgens het bedrijf het beste, maar op dit moment is dit niet mogelijk. Op de smartphone moet hij nu met een usb-c kabel verbonden worden.

Bij de lancering van Stadia beloofde Google dat er 'binnenkort' een update zou komen, maar noemde het geen specifieke datum. Nu wordt enkel 2020 genoemd. Gezien de dienst alweer bijna twee weken te gebruiken is, valt volgend jaar niet echt meer onder 'binnenkort'. Desalniettemin is de update welkom.

Alleen door met de Stadia Controller te spelen wordt een directe verbinding met Google's servers gemaakt, waardoor er een lagere latency is. Echter is dit nu alleen mogelijk in combinatie met de Chromecast Ultra. Voor alle andere systemen is een bekabelde verbinding nodig - iets dat met een smartphone bijvoorbeeld niet heel gebruiksvriendelijk klinkt.

Het is wel mogelijk om andere draadloze controllers te gebruiken, waaronder die van de PlayStation en Xbox. Daarbij is er alleen nog steeds geen directe verbinding met de server.


Op dit plaatje ontbreken de kabels nog.

Bron: 9To5Google

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*