[Pro] AMD levert Embedded Ryzen-chips aan makers zakelijke Mini-PC's

5 reacties

AMD maakt bekend dat het zijn embedded processors nu ook gaat uitleveren aan fabrikanten van mini-pc's à la Intel NUC. Vooralsnog lijkt het alleen om zakelijke en industriële systemen te gaan, maar mogelijk sijpelt dit later door naar de consumentenmarkt.

De kern van het verhaal zijn de embedded processors. De Ryzen Embedded V1000- en R1000-serie zijn zakelijke chips met 14 nm Zen-cores, een Vega-gpu en een langere ondersteuning van 10 jaar. In de R1000-serie gaat het om twee dual-cores met een Vega 3-gpu. De krachtigere modellen zitten in de V1000-lijn; vier quad-cores met Vega 3, 8 of 11.

Meerdere oem's werken met AMD samen aan eigen mini-pc's, waaronder ASRock Industrial en Simply NUC. Het lijkt alleen om zakelijke systemen te gaan. Op dit moment lezen we bijvoorbeeld over stevige systemen voor de industrie en toepassingen in reclameborden en andere apparatuur. Een enkel bedrijf noemt voorzichtig home entertainment, maar daar is ook alles mee gezegd.

Of er via deze oem's ook mini-pc's voor consumenten komen valt niet te zeggen. De eerste stap in de markt voor compacte systemen is in ieder geval gezet.

Bron: AMD

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*