Japan Display ontwikkelt 1,6-inch MicroLED-module met 256 ppi

13 reacties

Japan Display (DI) heeft een microled-module ontwikkeld. Het gaat om een prototype met een diagonaal van 1,6-inch (4,06 cm) en een resolutie van 300x300 pixels, wat neerkomt op een dichtheid van 256 ppi, en een maximale helderheid van 3.000 nits. Volgens de fabrikant zou de module een potentiële bouwsteen zijn voor schermen en tv's van de volgende generatie.

Het prototype maakt gebruik van gallium nitride led-chips ontwikkeld door glo (een microled-pionier) en JDI's LTPS-backplane. Het bedrijf hoopt dat beeldschermfabrikanten full-size beeldschermen kunnen samenstellen uit meerdere microled-modules zoals het prototype van JDI. De modulaire aanpak zou tot betere yields leiden, in plaats van het afschrijven van een full-size paneel vanwege een fout. Ook kunnen fabrikanten eenvoudiger meerdere resoluties ondersteunen en beeldverhoudingen door simpelweg het aantal modules aan te passen. Het lijkt echter nog een aantal jaar te duren voordat de techniek commercieel kan worden toegepast.

Microled is een techniek die bijvoorbeeld in televisies wordt gebruikt. Het scherm bestaat uit meerdere microscopisch kleine leds die per pixel eigen verlichting hebben. Hierdoor is de techniek vergelijkbaar met oled, met het verschil dat microled gebruik maakt van niet-organisch materiaal. Het voordeel is het diepe zwart, maar dan wel met een hogere maximale helderheid dan bij oled-schermen. Achtergrondverlichting is niet nodig en lichtlekkage, zoals bij bestaande lcd led televisies, wordt voorkomen. Elke pixel kan namelijk geheel uitgeschakeld worden.

Bron: JDI

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*