Digitimes: laptopmakers overwegen om in 2020 laptops met Mini-LED-schermen te introduceren

16 reacties

Digitimes heeft van bronnen binnen de industrie gehoord dat laptopfabrikanten klaar staan om mini-led-displays in hun laptops te stoppen. De eerste modellen zouden al ergens in 2020 kunnen verschijnen, aldus de marktanalist.

Volgens de analyse zouden 'veel Chinese producenten' overwegen om dergelijke laptops te introduceren, maar ook Apple zou al in hetzelfde stadium zitten. Een mini-led-paneel maakt gebruik van een full array-achtergrondverlichting met een groot aantal individueel aan te sturen leds, waardoor er relatief veel local dimming-zones aanwezig moeten zijn. Daardoor moet een groter contrast te bereiken zijn. Dit grotere contrast is onder andere al zichtbaar in Apple's Pro Display XDR, dat hoogstwaarschijnlijk gebruikmaakt van een mini-led-paneel.

Momenteel is er te kiezen tussen twee soorten substraten voor de backlight-modules, genaamd flexible pcb's (fpcb's) en ultra-thin pcb's. Beide hebben ze hun eigen voordelen, Digitimes voegt toe dat fpcb's momenteel het grootste marktaandeel genieten. Een Taiwanees bedrijf genaamd Uniflex heeft een ultra-thin pcb ontwikkeld dat dankzij een techniek genaamd 'mass transfer' geschikt is voor de productie van mini-led-displays. Deze techniek is echter vooralsnog erg tijdrovend en dus duur, een nieuwe techniek van een Taiwanese universiteit ligt al in het verschiet. De ultradunne techniek zou wellicht marktaandeel kunnen winnen, doordat klanten veeleisender zouden worden als het gaat om uitzettingscoëfficiënt van de printplaten. Ultra-thin pcb's zouden het op dit vlak beter doen dan fpcb's.

Bron: Digitimes

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*