Icy Dock introduceert uitbreidingskaart voor hot-swappable SSD

10 reacties

Icy Dock heeft een wel erg opvallende uitbreidingskaart geïntroduceerd, er past namelijk een enkele 2,5-inch ssd in die je via een hot-swap-systeem aan je pc kunt koppelen weer kunt ontkoppelen.

De single-slot 'kaart' maakt gebruik van een pcie 2.0 x1-aansluiting, en biedt plek aan een ssd met een sata-aansluiting met een maximale dikte van 9,5 mm. Alle stroom en data gaat via de pcie x1-aansluiting, er is alleen een 2-pins connector voor het indicatorledje van de activiteit van de schijf. Het verwisselmechanisme moet goed zijn voor minimaal 10.000 verwisselingen.

Het bedrijf zet het apparaatje in de markt als gemakkelijke upgrade voor een oudere pc die alleen het tragere sata 2 ondersteunt. Met ondersteuning voor sata 3 via het pcie-slot moet een dergelijke pc veel baat hebben bij de hogere snelheden van een moderne sata-ssd. Als je hem in wilt zetten in een Mac Pro uit 2008 tot 2012, dan kan dat zonder installatie van drivers.

De TouchArmor MB839SP-B krijgt een garantie van drie jaar, het is nog niet bekend wanneer hij in de schappen zal liggen en wat de adviesprijs is.

Bron: Icy Dock

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*