Toshiba komt in 2021 met HDD's van 20 TB met 10 platters

45 reacties

Toshiba heeft tijdens een presentatie voor investeerders onthuld dat het rond de fiscale start van 2021 (voor Japan begint dat op 1 april) harde schijven van 20 terabyte wilt introduceren. Deze schijven zullen gebruikmaken van 10 platters.

Met één platter extra zou de maximale capaciteit 22 TB bedragen, mits de platters met de hoogste capaciteit worden gebruikt. De schijven met 20 TB zullen als eerste komen, modellen met een capaciteit van 22 TB moeten later verschijnen.

Laatst werd bekend dat de totale verkochte hdd-capaciteit flink is toegenomen, hoewel het totale aantal verkochte harde schijven nog steeds aan het dalen is. Een verklaring is dat de capaciteit steeds verder toeneemt. Toshiba's analyse voegt hieraan toe dat er een verschuiving plaatsvindt van de verkoop van consumenten-hdd's naar schijven voor de enterprise-markt. De totale markt moet in 2023 dan ook tot een totale hoeveelheid van 1.558 exabytes zijn gegroeid, een groei van 27% ten opzichte van 2019. De capaciteit in de consumentenmarkt neemt daarbij elk jaar licht af. Toshiba wil zijn marktaandeel in de zakelijke markt in 2021 tot minimaal 20% hebben gegroeid.

Het totale aantal verkochte producten met helium wil het in 2021 hebben verdubbeld, en ook bevestigt het dat er in de toekomst gebruik gemaakt zal worden van Shingled Magnetic Recording en schrijftechnieken zoals mamr (microwave assisted magnetic recording) en hamr (heat assisted magnetic recording). Het is niet duidelijk in welk jaar deze technieken op de markt verschijnen. Seagate is hamr al met een klein aantal klanten aan het testen, in 2020 moeten deze producten op de markt verschijnen in de vorm van schijven van 18 TB.

Bronnen: Toshiba, Anandtech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*