Dell kijkt naar AMD-processors als alternatief voor schaarse Intels

50 reacties

Dell's cfo, Tom Sweet, heeft in een interview met Yahoo Finance aangegeven dat het aan het onderzoeken is of het slim is om meer in te zetten op AMD's technologieën, als gevolg van Intels tekorten aan chips.

De blauwe chipmaker heeft inmiddels al meerdere malen te maken gehad met een tekort aan chips doordat het niet aan de grote vraag kan voldoen. De zeer moeizame opstart van massaproductie op het 10nm-procedé helpt ook niet mee. Eind november verontschuldigde het bedrijf zich daarom naar alle klanten, aandeelhouders en partners voor alle vertragingen en tekorten.

Dell heeft natuurlijk al meerdere producten met AMD's nieuwe Zen-processors en bijbehorende moederborden, ook met Epyc-processors voor het zakelijke segment. Dit segment is voor AMD erg belangrijk, vanwege de relatief hoge marges. Dell's cfo verklaarde dat het bedrijf al 35 jaar een goede band met Intel heeft, maar door de chiptekorten 'moet er worden gekeken naar andere bronnen van processorkracht'. AMD-cpu's lijken nog steeds in minder systemen terecht te komen dan de Intel-tegenhangers. Vermoedelijk hebben lopende contracten met Intel en voor Intel geoptimaliseerde workloads hiermee te maken. Het aanhoudende tekort van Intel zou kunnen betekenen dat AMD in een stuk meer producten zal verschijnen, aangezien bedrijven winst zullen moeten maken.

Dell EMC's PowerEdge R6415 is een server die al gebruikmaakt van AMD's Epyc-processors.

Dell zag zijn verkopen afgelopen kwartaal met 6% en 16% dalen in respectievelijk het segment voor consumenten-pc's en het segment voor servers, waarschijnlijk zijn de tekorten hier de belangrijkste oorzaak van. Op andere vlakken werd juist winst geboekt, zo steeg de client solutions-tak als geheel met 5% tot 11,4 miljard dollar. In het zakelijke gedeelte van het bedrijf, waar onder andere de serverproducten onder vallen, stegen de verkopen van opslagproducten met meer dan 7% tot 4,1 miljard. VMWare, waar Dell 82% van de aandelen van bezit, groeide met 11%.

Bron: Yahoo Finance

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*