AOC onthult 31,5-inch HDR-monitor met 144 Hz verversingssnelheid

16 reacties

AOC heeft een monitor onthuld met een va-paneel van 31,5-inch en een verversingssnelheid van 144 Hz. De Agon AG323QCXE moet ook de hdr400-standaard ondersteunen.

De fabrikant claimt een reactietijd van 1 milliseconde, hoewel dit is gemeten volgens de mprt-methode. De grey-to-grey-snelheden zijn nog niet bekend. De hoge verversingssnelheid is gecombineerd met Freesync, dat de fabrikant nu adaptive sync noemt, nu Nvidia de standaard ook ondersteunt.

Het gebruikte paneel heeft een resolutie van 2560 x 1440 en een flinke 1500R-curve. De va-technologie moet voor een hoog contrast van 3000:1 zorgen. Het heeft ook een vesa hdr400-certificaat, hoewel de kleurdiepte slechts 8-bits lijkt te zijn. Het is niet duidelijk of het wel gebruik kan maken van dithering voor een hogere 10-bits kleurdiepte. De helderheid is een redelijke 550 nits, helaas is ook nog niet duidelijk of dit de piekhelderheid is of de helderheid waar het gehele display langere tijd mee overweg kan.

In ieder geval moet het 120% van de srgb-kleurruimte en 91% van het dci-p3-spectrum ondersteunen, dat volgens AOC ook een lage waarde van kleurafwijkingen, de dE moet namelijk onder de 2 blijven. Aansluiten kan via de twee displayport 1.4-aansluitingen of via de twee hdmi 2.0-poorten. Vier usb 3.0-poorten, twee 3,5mm-jacks voor een hoofdtelefoon en koptelefoon en een microfoonoutput zijn ook aanwezig. Er zitten ook twee speakers van 5 watt in, en de standaard kan in hoogte worden aangepast, en ondersteunt tilt en swivel. Over prijs en beschikbaarheid weten we helaas nog weinig, net als van de grotere AG493UCX die maandag voorbij kwam.

Bron: TFT Central

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*