EK Waterblocks introduceert semi-passieve 140mm fan met ARGB

14 reacties

EK Waterblocks heeft een nieuwe ventilator aangekondigd. Het gaat om een 140 mm groot model in de Vardar Evo-serie van het Sloveense bedrijf. De nieuwe fan, voluit de Ek-Vardar Evo 140ER D-RGB, heeft addressable rgb-verlichting rondom de motor en kan daarnaast volledig stil worden gezet voor een compleet geruisloze ervaring.

Zoals we van EKWB gewend zijn is deze Vardar voornamelijk bedoeld voor gebruik op radiatoren, gekenmerkt door het feit dat hij een hoge statische druk moet leveren (. Hij wordt via pwm aangestuurd en draait tussen de 400 en 1.600 toeren per minuut, tenzij de pwm duty cycle onder de 25 procent komt: dan schakelt hij zichzelf volledig uit en staat de ventilator dus stil. De maximale luchtverplaatsing bedraagt 84 cfm (143 m3/uur) en de statische druk is 1,90 mm H2O.

Te midden van de zeven halfdoorzichtige bladen zijn negen individueel aanstuurbare leds geplaatst. Deze verbind je middels een 3-pin, 5V argb-header. Volgens EK kunnen alle moederbordprotocollen overweg met de Vardar Evo 140ER. 

EK Waterblocks heeft de nieuwe ventilator reeds op zijn eigen website staan. De adviesprijs bedraagt €25,90 per stuk.

Bron: EK Waterblocks

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*