Microsoft gaat nieuwe versie IoT-OS bouwen met Core OS als basis

10 reacties

Microsofts Windows 10 IoT Core-besturingssysteem beloofde een modern besturingssysteem voor embedded apparaten, maar sinds de lancering in 2015 is er al een hoop veranderd op dit vlak. Er is daarom steeds meer behoefte aan een nieuwe versie. Een vacature van Microsoft wijst er nu op dat het bedrijf werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe versie van Windows IoT Core.

In een vacature op LinkedIn staat beschreven dat de nieuwe versie zal worden gebaseerd op het nieuwe, lichtgewicht Windows 10X. Neowin merkt op dat het waarschijnlijker is dat Microsoft hiermee eigenlijk Windows Core OS bedoelt, wat de basis moet vormen voor Windows 10X (en voor eigenlijk alle andere vormen van Windows, nu Microsoft zijn producten zoveel mogelijk dezelfde basis wil geven). Het is dan ook niet zeker of het nieuwe embedded-os hetzelfde gaat werken als Windows 10X. De kans is groot dat het besturingssysteem helemaal geen shell zal hebben, aangezien dit niet altijd even nuttig zal zijn voor embedded apparaten en aangezien Core OS juist deze modulariteit toelaat. Wel is duidelijk dat de nieuwe IoT Core-versie erg lichtgewicht zal zijn, net als Windows 10X.

Windows 10X moet lichtgewicht genoeg zijn om apparaten in dit tijdperk zo zuinig (en dus zo dun en licht) mogelijk te maken. Het besturingssysteem voor embedded apparaten moet dezelfde eigenschap krijgen.

Bronnen: Neowin, Microsoft (LinkedIn)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*