Eerste details AMD Adrenalin 2020-driver: dynamische resolutie op basis van gamesnelheid

35 reacties

AMD is ook dit jaar weer een update voor zijn drivers aan het voorbereiden. De nieuwe software genaamd Adrenalin 2020 Edition lijkt volgens een eerder gerucht Radeon-gebruikers voor te bereiden op raytracing, maar dat is natuurlijk niet de enige feature die de 2020-versie zal krijgen.

Volgens een Reddit-thread krijgt de software namelijk een functie die AMD Radeon Boost noemt. De pagina waar AMD eerder deze informatie op had staan is inmiddels offline gehaald, maar er is wel een aantal marketingafbeeldingen gered. De functie wordt ook genoemd op praktisch elke doos waar een Navi-kaart in zit.

AMD heeft sinds 2016 een stukje software van een bedrijf genaamd HiAlgo geïntegreerd in de drivers, genaamd HiAlgo Chill. Datzelfde bedrijf, dat AMD nu heeft opgekocht, heeft ook een technologie genaamd Boost. Dit maakt een 'dynamische resolutie' mogelijk; de resolutie kan tijdens het spelen worden aangepast, om zo hogere framerates te kunnen halen. HiAlgo legt uit dat de resolutie wordt verlaagd als de camera beweegt, als het beeld stilstaat wordt de volledige resolutie weer hersteld. Zo moet je acceptabele fps kunnen behalen, zonder dat je in de settings moet duiken om de optimale resolutie te vinden.

Bron: Reddit

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*