Sony-patent toont multifunctionele controller met o.a. vingerafdruksensor

13 reacties

Een week nadat we beeldmateriaal zagen van de PS5-devkit en een mogelijke DualShock 5 hebben de patentenspitters van LetsGoDigital een Sony-aanvraag opgegraven die ook met de volgende console van het bedrijf te maken kan hebben. Het patent beschrijft een gamecontroller die ook bedoeld is voor gebruik buiten je eigen huis.

Hoewel de vormgeving van het apparaatje nogal opvallend is moet opgemerkt worden dat het patent hoogstwaarschijnlijk gaat over de functionaliteit die erin wordt beschreven, niet het uiterlijk van de controller zelf. Het zou dus wel zo kunnen zijn dat Sony één of meerdere van de features overweegt voor de DualShock 5 of een andere controller. 

Door naar de controller zelf. We zien een apparaatje met een lcd-scherm en enkele bedieningsknoppen. De bedoeling van deze controller is dat hij overal mee naartoe genomen kan worden, maar wel altijd in verbinding blijft met een console of computer bij jou thuis. De menu-opties die weergegeven worden zouden ook locatie-afhankelijk zijn: bij een vriend thuis zou je dus een optie kunnen krijgen om samen een game te spelen. 

Naast het schermpje en de knoppen beschrijft het patent ook meerdere andere sensoren, zoals een vingerafdruklezer en een hartslagmonitor. Ook een gyroscoop en g-sensor ontbreken niet. Een vingerafdrukscanner zou bijvoorbeeld voor het inloggen op je eigen PlayStation-profiel gebruikt kunnen worden.

Opnieuw, het gaat Sony hier waarschijnlijk puur om het vastleggen van de ideeën en functionaliteiten van deze hypothetische controller, niet om de wijze van uitvoering. Het zou dus kunnen dat we één of meerdere van de functies terug gaan zien in de DualShock 5. 

Bronnen: LetsGoDigital, Sony-patent (pdf)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*