Eerste Microsoft 365-onderdeel 'Teams' verschijnt op Linux

22 reacties

Microsoft is al een tijdje bezig om zijn inmiddels niet meer geheime liefde voor Linux uit te breiden, door bepaalde door Microsoft ontwikkelde technologieën Linux-ondersteuning te geven. Zo heeft het al het exFAT-bestandssysteem opensource gemaakt, inmiddels is het ook geïntegreerd in Linux. en ook cmd, PowerShell en Windows Subsystem for Linux zijn samengevoegd tot praktisch één enkele terminal.

Deze 'pro-Linux-houding' die het softwarebedrijf inmiddels lijkt te hebben wordt nu uitgebreid, met de ondersteuning van Microsoft Teams op Linux. Teams is een applicatie die als hub moet functioneren, zodat verschillende gebruikers van Microsoft Office gemakkelijker bestanden met elkaar kunnen delen, kunnen chatten, bellen, videobellen en gezamelijk kunnen werken aan Office 365-documenten. Een soort uitgebreide concurrent voor Slack dus.

De bèta-versie van de app lijkt identiek te zijn aan de versies op Windows en Mac OS. Gezien het soort ontwikkelingen dat Microsoft doorvoert lijkt het onwaarschijnlijk dat de volledige versies van Word, Excel en de rest van het Office-pakket naar Linux zal komen. Een tweede ontwikkeling is het 'Fluid Framework', wat een onderdeel moet worden van het geheel waar Teams op in kan spelen.

Bronnen: Microsoft (1), (2)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*