Denon introduceert draadloze Home-speakers met ingebouwde Heos - update

4 reacties

Denon heeft slimme speakers geïntroduceerd in de nieuwe Home-serie. Deze luidsprekers moeten de opvolgers zijn van de modellen in de Heos-productlijn.

Het kleinste product is de Home 150, dit model heeft een enkele 1-inch tweeter en een 3,5-inch woofer. Hij meet 120 bij 187 bij 120 cm. De Home 250 heeft stereogeluid via twee 0,75-inch gekantelde tweeters, twee 4-inch woofers en een 5,25-inch basradiator. Hij is 295 x 216 x 120 mm groot. De Home 350 is met 380 bij 225 bij 180 mm de grootste van het stel. Hij heeft dezelfde tweeters, maar is ook voorzien van twee 2-inch mid-range drivers en twee 6,5-inch woofers voor een totaal van zes speakers. Alle gebruikte eindversterkers zijn klasse-D.

Allemaal hebben ze snelkeuzetoetsen, waarmee je je favoriete internetradiozenders mee kunt selecteren en kunt afspelen zonder dat je de app nodig hebt. De Home 150 en 250 hebben hier drie van, de Home 350 heeft er zes. Via wifi, Bluetooth en een ethernet-aansluiting kun je bronnen als Spotify, Apple Music, Tidal, TuneIn, Deezer en Napster afspelen. Apple AirPlay 2-ondersteuning is ook aanwezig, en via de usb-a-connector kun je muziek direct vanaf een usb-stick afspelen. Een 3,5mm-ingang is bedoeld om de speaker direct aan te sluiten op een externe versterker. Afspelen van wav-, flac- en alac-bestanden kan met een kwaliteit van 192 kHz en 24-bit. Bestanden met een dsd-indeling op 2,8 MHz en 5,6 MHz worden ook ondersteund.

Door de Heos-ondersteuning moet de samenwerking met de andere Heos-producten naadloos zijn, via een app is het geheel te bedienen. Twee ingebouwde microfoons moeten deze drie modellen in de toekomst ondersteuning geven voor spraakondersteuning. Daarvoor zal een firmware-update verschijnen, Denon heeft nog niet bekendgemaakt welke spraakassistenten worden ondersteund en wanneer deze update verspreid zal worden. Tot die tijd is de microfoon uitgeschakeld. De luidsprekers zijn ook te bedienen via een ingebouwd touchpaneel, dat dankzij een nabijheidssensor oplicht zodra je hand er bij in de buurt komt.

De apparaten hebben een water- en vuilafstotend speakerdoek, je kunt ze dus ook zonder problemen in je badkamer of keuken gebruiken. Ze komen in het wit en in het zwart en zijn vanaf half januari verkrijgbaar. De Denon Home 150 zal dan een adviesprijs van € 250, de Home 250 moet € 500 en de Home 350 krijgt een prijskaartje van € 700.

Update: naar aanleiding van nieuwe informatie vanuit Denon is informatie in het artikel over spraakherkenning aangepast.

Van boven naar onder: de Home 150, Home 250 en Home 350.

Bron: Denon

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*