Nokia presenteert zijn eerste Android TV smart-televisie

23 reacties

Nokia, eerst en vooral bekend vanwege zijn mobiele telefoons, betreedt de Indiase televisiemarkt met de introductie van zijn eerste smart tv. Het door Flipkart, onder merklicentie van Nokia, vervaardigde toestel betreft een 55-inch midrange-model met 4K-resolutie en Android TV als kloppend platformhart.

Het scherm voorziet in een 16:9-beeldverhouding, heeft een verversingssnelheid van 60Hz en biedt ondanks de maximale helderheid van 400 nits ondersteuning voor HDR10 en Dolby Vision-software. Daarnaast zijn twee speakers van JBL by Harman terug te vinden op het apparaat.

De chipset van de smart tv bevat vier Cortex A53-cores, met daaraan gekoppeld een Mali 450-gpu. Verder beschikt het toestel over 2,25 GB ram en 16 GB opslaggeheugen, terwijl naast wifi, ethernet en bluetooth 5.0 twee usb-poorten en drie hdmi-aansluitingen terug te vinden zijn. Welke versie van Android TV wordt gebruikt, is nog onduiderlijk, terwijl ook niet bekend is of Flipkart het toestel naar de Westerse markt gaat brengen.

Bronnen: Nokia, Androidworld

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*