[Pro] AMD kondigt Radeon Pro W5700X met 16 GB GDDR6 voor Apple Mac Pro aan

8 reacties

AMD heeft aangekondigd dat het een Radeon Pro W5700X heeft ontwikkeld, die in de nieuwe Mac Pro van Apple terecht zal komen.

De kaart maakt waarschijnlijk gebruik van de Navi 10-gpu, net als de RX 5700 en 5700XT.  Net als de RX 5700XT heeft hij 40 compute units. Dit moet goed zijn voor 9,5 teraflops aan compute-prestaties, iets meer dan de 8,89 tflops van de eerder aangekondigde Radeon Pro W5700. Die laatste kaart heeft 8 GB gddr6, maar de nieuwe kaart heeft deze capaciteit verhoogd tot 16 GB. De bandbreedte is met 448 GB/s gelijk gebleven aan de iets tragere variant. Een thermisch vermogen heeft AMD niet vrijgegeven. Er lijken vier Thunderbolt 3-aansluitingen en een enkele hdmi 2.0-aansluiting aan de achterkant te zitten, twee displayport-connectoren zitten aan de binnenkant om data door te geven aan de Thunderbolt 3-poorten die op het moederbord zitten. In totaal moet de kaart zes 4K-displays aan kunnen sturen, drie 5K-schermen of drie Pro Display XDR's moet ook werken.

In Apple's nieuwe workstation passen maximaal twee van deze kaarten. Het is niet duidelijk of de videokaart naast in de Mac Pro ook los bij retailers te vinden zal zijn, maar aangezien chips in Apple-producten over het algemeen alleen in die apparaten terechtkomen is de kans aardig groot dat hij niet los verkrijgbaar zal zijn. De 16 GB per kaart zul je dus voorlopig alleen vinden in een Mac Pro, ervan uitgaande dat je een dergelijke workstationkaart met de Navi-architectuur zoekt. De W5700 zal wel te koop zijn voor mensen die een losse kaart zoeken.

Dit is de Radeon Pro W5700, van de X-versie (die mogelijk alleen in de Mac Pro te vinden zal zijn) lijken nog geen afbeeldingen te zijn.

Bronnen: AMD, Apple

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*