UL Benchmarks onthult opslag-benchmark voor PCMark 10

1 reactie

Na een benchmark voor variable rate shading, één voor raytracing en een test voor het meten van bandbreedte heeft UL Benchmarks nu ook nieuwe tests voor opslag ontwikkeld. Het gaat om vier testen, die in tegenstelling tot de oude versie nuttiger moeten zijn voor 'moderne opslagmedia', zoals Intels Optane-producten.

De eerste test in de suite heet de Full System Drive Benchmark, die real-world traces gebruikt. De Quick System Drive Benchmark is vergelijkbaar met de Full System-versie, maar is korter en maakt gebruik van minder van de veeleisende traces. Daardoor kunnen ook kleinere drives volledig worden getest. De Data Drive Benchmark test, zoals de naam al zegt, opslagmedia. Dit moet werken op nas-schijven, usb-sticks, sd-kaarten en andere typen apparaten die worden gebruikt voor opslag. De Drive Performance Consistency Test duurt langer en is een extreem intensieve en zware benchmark voor gebruikers die meer van hun systeem verlangen, volgens UL Benchmarks.

Na het afronden van de benchmarks berekent PCMark 10 een gemiddelde score, waarbij de bandbreedte en de toegangstijd ook wordt vermeld. De resultaten zijn ook te exporteren naar een spreadsheet-formaat voor een uitgebreidere analyse. Voorbeelden van gebruikte traces zijn de traces die Windows 10 gebruikt bij het opstarten, het gebruik en opstarten van programma's zoals Adobe Photoshop en Microsofts Excel en Powerpoint en het kopiëren van grote en kleine bestanden. De nieuwe testen zijn nu gratis beschikbaar voor gebruikers van de professionele versie van PCMark 10. Een nieuwe licentie voor deze editie kost vanaf $ 1.495.

Bron: UL Benchmarks

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*