Intel neemt ex-GloFo-CTO en ex-IBM-hoofd Gary Patton aan als hoofd productieprocessen

6 reacties

Intel heeft volgens Reuters Gary Patton aangenomen. De voormalige chief technology officer van GlobalFoundries gaat bij de blauwe chipmaker aan het werk als corporate vice president en general manager van design enablement. Deze belangrijke positie heeft de ontwikkelingen rondom productieprocedé's en de yields, prestaties en time-to-market van producten als belangrijkste verantwoordelijkheden.

Pattons meest recente functie was bij GlobalFoundries, waar hij als cto verantwoordelijk was voor beslissingen rondom de ontwikkeling van nieuwe nodes. Tot 2015, het jaar van GlobalFoundries' overname van IBM's productiefaciliteiten en patenten, had hij dezelfde rol bij IBM. Halverwege augustus kondigde de foundry aan dat het stopte met de ontwikkeling van 7nm-processen en kleiner, klanten zoals AMD moesten hun geluk dus elders zoeken. De ontwikkeling van grotere processen gewoon verder, zo heeft het bedrijf in september een alternatief voor concurrerende 7nm-nodes op de markt gebracht. Dit procedé moet onder andere significant goedkoper zijn ten opzichte van 7nm-nodes en 15% kleiner zijn ten opzichte van zijn 12LP-procedé.

Er is nog weinig officieel over het vertrek, maar het is duidelijk dat hij weg is bij GlobalFoundries. Hij staat niet meer in de lijst van topmensen. Ook zijn LinkedIn-pagina meldt 'in transitie'. Reuters heeft van Intel-contactpersoon Will Moss bevestigd gekregen dat het nieuws inderdaad klopt, maar meer vermeldt hij niet. GlobalFoundries heeft hetzelfde verklaard aan Reuters. Bij Intel moet hij meehelpen met het oplossen van Intels beruchte productieproblemen en alles wat te maken heeft met nodes, zoals de ontwikkeling van process design kits en het beheren van intellectueel eigendom. Hij zal direct onder Intels cto staan, Mike Mayberry.

Bron: Reuters

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*