Macronix start in 2020 productie nieuw 3D-NAND voor grotere Nintendo Switch-cartridges

4 reacties

Een Taiwanese producent van speciale typen geheugen genaamd Macronix heeft onthuld dat het in de tweede helft van 2020 3D-nand van eigen makelij zal gaan verschepen. Dat melden Taipei Times en Digitimes. Daarmee is het de eerste fabrikant in Taiwan die zelf het ontwerp voor zijn eigen nandgeheugen maakt.

Macronix' geheugen zal bestaan uit 48 lagen. Daarmee loopt het enigszins achter op de concurrentie - fabrikanten als Samsung, SK Hynix, Micron en Kioxia (voorheen Toshiba Memory) hebben namelijk al een tijd producten op de markt met dit aantal lagen. Het is van plan om in 2021 het aantal lagen op te krikken tot 96 stuks en in 2022 moet er 192-laags chips verscheept worden. Momenteel heeft het bedrijf alleen nog tweedimensionaal geheugen, wat sinds februari 2019 wordt gefabriceerd op 19 nanometer.

Verder is er nog weinig bekend over het geheugen. Anandtech benadrukt dat aangezien de geheugenfabrikant zijn zinnen normaliter zet op de productie van geheugen voor wat exotischere producten, zoals defibrilatoren, drones, horloges en cartridges voor games, zal het nieuwe geheugen waarschijnlijk bedoeld zijn voor dit type producten. De kans is dus klein dat we producten als ssd's met de chips tegen zullen komen. Het geheugen is waarschijnlijk ontworpen met een lange levensduur in het achterhoofd. Dat is bijzonder, want de meeste fabrikanten leggen tegenwoordig de nadruk op dichtheid en dus op een hogere capaciteit. De eerste chips zullen volgens Taiwan Times terechtkomen in cartridges voor de Nintendo Switch met een twee keer zo hoge capaciteit. Macronix' voorzitter is positief over de vraag naar nand- en nor-flashgeheugen. Een basisstation voor 5G-connectiviteit heeft namelijk al 1 of 2 GB nor-geheugen nodig om te kunnen functioneren.

Nieuwe Nintendo Switch-cartridges krijgen waarschijnlijk een twee keer zo hoge capaciteit door dit geheugen. Fun fact: de cartridges smaken erg vies.

Bronnen: Digitimes, TaipeiTimes, Macronix, Anandtech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*