RX 5500 XT in Challenger- en Phantom Gaming-smaken bij ASRock

4 reacties

Ook ASRock komt met twee verschillende designs voor AMD's nieuwe Radeon RX 5500 XT. De bestaande Challenger- en Phantom Gaming-reeksen worden aangevuld met de op 1080p gerichte Navi 14-gpu, waarbij de Challenger-editie met zowel 4 als 8 GB te krijgen zal zijn. ASRock past een vergelijkbare strategie toe als Sapphire, want de luxere Phantom Gaming wordt alleen met 8 GB gddr6 geleverd.

ASRock Radeon RX 5500 XT Challenger...

Beide modellen krijgen dezelfde kloksnelheden: 1.845 MHz boost en een verwachte game clock van 1.737 MHz. Het verschil zit hem dus hoofdzakelijk in de koeler, qua zowel ontwerp als features. Bij de Phantom Gaming-editie krijg je bijvoorbeeld semi-passieve fans en middels argb verlicht logo op de zijkant, zaken die op de Challenger niet terug te vinden zijn.

Waar de Challenger het zwart-witte ontwerp met gele accenten dat we al kennen heeft, koos ASRock bij de Phantom Gaming voor zwart met grijs en enkele rode strepen. Beide kaarten hebben een backplate die even lang is als de printplaat: aangezien de koeler zelf groter is zie je een deel van het koelblok dus nog zitten.

...en de Phantom Gaming.

ASRock heeft voor beide modellen dezelfde i/o gebruikt: drie keer displayport 1.4 en één hdmi 2.0b-connector. Zoals voor RX 5500 XT's standaard lijkt hebben ze één 8-pins stroomtoevoer nodig.

De adviesprijzen gaf ASRock in zijn persbericht nog niet vrij. Op het moment van schrijven zien we alleen de 8GB-uitvoering van de Challenger in de Benelux-webshops: met een prijs van zo'n 219 euro is die momenteel het goedkoopst van alle 5500 XT's. Naar mate de leverbaarheid van de kaarten verbeterd kan dat uiteraard nog gaan veranderen.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
ASRock Radeon RX 5500 XT Challenger OC 8GB

ASRock Radeon RX 5500 XT Challenger OC 8GB

  • AMD Radeon RX 5500 XT
  • 1845 MHz
  • 8192 MB

195,05 €

3 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*