Digitimes: panelen voor gamingmonitoren zullen in overschot zijn in 2020

57 reacties

Wat omhoog gaat, moet ooit weer omlaag. Dat denkt Digitimes, want de conclusie van de marktonderzoeker was dat de panelenmarkt voor gamingmonitoren volgend jaar een overschot voor de kiezen krijgen.

Het aanbod van dit soort displays kan in 2020 groter worden dan de vraag, wat zou komen doordat veel panelenmakers ervoor hebben gekozen om displays voor gamingmonitoren en -laptops te produceren, in plaats van voor televisies. Digitimes noemt BOE Technology, CEC-Panda LCD Technology, China Star Optoelectronics Technology (CSOT) en LG Display als de belangrijkste spelers die de omslag hebben gemaakt.

Andere bedrijven zijn aan het overwegen om de verhoudingen aan te passen, de marktanalist noemt JDI, AU Optronics (AUO) en Innolux als de bekende voorbeelden. Het Chinese BOE heeft momenteel het grootste deel van zijn productie in panelen van 23,8- en 27-inch panelen zitten en verwacht dat de verkoop van deze panelen aan het eind van 2020 met 10 tot 15% is gegroeid ten opzichte van dit jaar. Als dit lukt, dan zal het zijn positie als één van de grootste producenten ter wereld behouden. CSOT zal aankomend jaar ook beginnen met de productie van 23,8-inch panelen, momenteel heeft het productielijnen voor displays van 21,5-, 27- en 32-inch. Het verwacht dat de afzet 'exponentieel zal gaan groeien'.

LG en Samsung zijn wat voorzichtiger, LG legt de nadruk op displays met een dunne rand en een 'medium tot groot formaat'. Samsung maakt ook aanpassingen in zijn productielijnen voor tv's, maar de productie van displays voor gaming-monitoren lijkt onveranderd te zijn. AUO en Innolux zijn ook bezig met mini-led-panelen voor gamers. De markt voor gamingmonitoren als geheel zal volgens Digitimes' bronnen in 2019 waarschijnlijk met 50 tot 65% zijn gegroeid, in 2020 zou deze markt kunnen groeien met een flinke 90%.

Volgens eerder nieuws overwegen verschillende laptopfabrikanten om mini-led-panelen met een veel hoger contrast in hun laptops te stoppen.

Bron: Digitimes

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*