'All-in-one-VR-bril' Oculus Quest krijgt deze week hand tracking

12 reacties

Hij lijkt in veel situaties wat arbitrair om met controllers handen te simuleren, als je met je handen deze controllers vast moet houden. Oculus heeft daarom aangekondigd dat de Oculus Quest ondersteuning krijgt voor hand tracking. Daarmee is het de eerste Oculus-bril die je zónder controllers kunt besturen. Volgens Oculus zal een software-update voor consumenten 'deze week' worden uitgerold.

Een sdk verschijnt volgende week voor developers, waarmee in de toekomst meer applicaties voor het apparaat overweg zullen kunnen met de feature. Tot die tijd zullen geïnteresseerden het moeten doen met applicaties die op het Home-besturingssysteem op de Quest staan, zoals de Library en de Store, een aantal applicaties van Oculus zelf, zoals Oculus Browser en Oculus TV. In een blog en aan de hand van een paar video's legt het uit hoe je met handgebaren alles kunt doen wat je normaal zou moeten doen met een controller.

De Quest heeft een aantal camera's geïntegreerd in de vr-bril, die je handgebaren registeren. Je kunt zelfs de afstand tot de vloer instellen, zodat het apparaat weet waar de bril zich in de werkelijkheid bevindt.

De meegeleverde Touch-controllers zullen natuurlijk ook nog werken, om te wisselen tussen het gebruik van je handen en de controller is een 'toggle-switch' ingebouwd in het Oculus Home-menu. Meer functionaliteit zal in 2020 naar de headset komen voor een verder verbeterde ervaring, en Oculus verklapt ook al dat het in de toekomst meer producten dergelijke ondersteuning zal geven.

Bron: Oculus


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Oculus Quest 64GB

Oculus Quest 64GB

449,93 €

3 winkels
Oculus Quest 128GB

Oculus Quest 128GB

529,71 €

1 winkel
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*