Thermalright Frost Spirit-CPU-koeler van 1 kg met 4 heatpipes van 8 mm gespot

13 reacties

FanlessTech heeft op het Chinese Chiphell een nieuwe koeler van Thermalright gespot. Dit dual tower-model gaat door het leven als 'Frost Spirit'.

Aan de koperen base plate met nikkelcoating zitten vier heatpipes met een diameter van 8 millimeter, die aan twee zijden door een finstack heen lopen. Daartussen zit een ventilator van 140 mm en met een dikte van 27 mm. Een tweede ventilator aan de voorkant van de heatsink heeft een diameter van 120 mm en een dikte van 25 mm. Door het kleinere formaat en door de inkepingen in de stapel aluminium koelvinnen aan zowel de voorkant als aan de achterkant moet compatibiliteit met ram-modules een stuk beter zijn.

De ventilatoren met fluid dynamic bearing maken gebruik van een 4-pins pwm-aansluiting, de grootste kan maximaal 77,8 cfm aan lucht verplaatsen bij een statische druk van 2,09 mmH2O bij een draaisnelheid van 1.500 rpm. De kleinere fan kan ook ongeveer 1.500 rpm aan, en verplaatst hierbij 66,17 cfm aan lucht.

Zowel AMD's AM4 als de LGA 115x-sockets van Intel worden ondersteund. Het formaat komt ook met een prijs, maar deze is, net als de beschikbaarheid, nog onbekend. Een prijs die wel bekend is, is het gewicht. Het koellichaam weegt namelijk een kilo, en met de twee meegeleverde ventilatoren meegerekend weegt hij 1.310 gram.

Bronnen: FanlessTech, Chiphell

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*