'OnePlus 8 krijgt o.a. IP-rating en draadloos opladen'

39 reacties

De geruchtenmolen rondom OnePlus' volgende telefoon(s) is alweer aardig op gang. Een specificatielijst voor de volgende OnePlus-smartphone die op het platform SlashLeaks is geplaatst toont een heleboel high-end kenmerken, maar ook een aantal die we niet direct bij OnePlus zouden verwachten. Zo worden bijvoorbeeld draadloos opladen en een IP-certificatie voor water- en stofbestendigheid genoemd, twee zaken waar OnePlus zich in het verleden juist tegen heeft verzet.

In een interview eerder dit jaar gaf OnePlus-ceo Pete Lau nog aan dat hij draadloos opladen simpelweg te traag vond om het een waardige toevoeging op de bedrade Warp Charge-technologie van het bedrijf te vormen. Voor een IP-rating werd het argument gebruikt dat het de kosten van de telefoon teveel omhoog zouden brengen. Deze nieuwe specificatielijst gaat tegen beide standpunten in, door de twee features wel aan het toestel toe te voegen.

Verder zien we een 6,44 inches groot scherm met een resolutie van 1.080 bij 2.400 pixels, een Snapdragon 865 van Qualcomm, lpddr5-werkgeheugen en een batterij van 4.000 mAh. Ook deze specificaties zijn vrij idealistisch, maar op zich wel in lijn met wat OnePlus gebruikelijk realiseert in zijn toestellen. De telefoon, die het middelste model zou zijn tussen een OnePlus 8 Pro en OnePlus 8 Lite, zou ook nog drie camera's achterop hebben (60 + 12 + 16 megapixel) en een selfiecamera van 32 mp.

Wel weer erg opvallend is de genoemde prijsstelling: de versies met 8GB/128GB, 8GB/256GB en 12GB/256GB (ram/rom) zouden respectievelijk 3.299, 3.599 en 3.999 yuan kosten. Omgerekend is dat circa 424, 462 en 514 euro exclusief btw (513, 559 en 621 euro inclusief btw), lager dan bijvoorbeeld de OnePlus 7T.

Waar de bovenstaande informatie op gebaseerd is is niet duidelijk, dus zie het vooral niet direct als harde feiten. Wellicht horen we begin januari meer, want OnePlus zal een speciaal evenement houden op de CES-beurs in Las Vegas. 

Bronnen: Notebookcheck, SlashLeaks

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*