Lijst met AMD Renoir-APU's duikt op: mogelijk Vega-GPU tot 13 CU's

11 reacties

Een Redditgebruiker genaamd rogame heeft in een productcatalogus aanwijzingen gevonden voor de eigenschappen van de aankomende Renoir-apu's. De chips zullen volgens deze lijst relatief veel lijken op de bestaande Ryzen 3000-apu's.

Hoeveel cpu-cores de chips hebben is nog onduidelijk, maar ze zullen wel gebruikmaken van de Zen 2-architectuur in plaats van van Zen+. We hebben nog geen informatie over kloksnelheden. In dit bestand staat dat er chips voor in mobiele apparaten zullen verschijnen met een tdp van 15 watt, naast waarschijnlijk hoger geklokte, vergelijkbare chips met een tdp van 45 watt. Ook de Pro-varianten staan in de lijst.

Nog opvallender is dat Renoirs grafische kant volgens dit document maximaal 13 compute units met de Vega-architectuur zal bevatten, en alléén bepaalde laptopchips zullen deze configuratie hebben. De desktopchips zullen deze variant genaamd 'B12' achterwege laten en blijven steken op 10 of 11 cu's. AMD zou ze een tdp van 65 watt geven. Het is niet duidelijk of er naast deze chips nog varianten komen met 15 en 20 cu's, zoals een gerucht dat AdoredTV eind vorig jaar naar buiten bracht suggereerde. In ieder geval is de 13 cu's wat onlogisch, zoals laatst uit een analyse van de mogelijke chips bleek. Verder is opvallend dat de Redditor Vega vermeldt, het zou kunnen dat AMD Navi voor apu's nog even op de plank laat liggen. Het is echter mogelijk dat een aan de Navi-architectuur gerelateerde display engine wel wordt gebruikt, ook dit is nog niet duidelijk.

Er zijn ook korte vermeldingen van Picasso met 1 of 2 cu's en een onbekend aantal cpu-cores, van 'Winston' met 11 of 9 cu's en een nog mysterieuzere 'van Gogh-chip'. Gezien het aantal cu's in de grafische processor ligt het voor de hand dat de cpu de maximale 8 threads van Raven Ridge zal blijven behouden.

 

Bron: Reddit

« Vorig bericht Volgend bericht »
0