Facebook zet groot in op eigen VR-en AR-brillen met eigen OS

12 reacties

Facebook heeft ambities om meer te kunnen bieden op hardwarevlak, en ook werkt het aan zijn eigen besturingssysteem. Dat meldde The Information afgelopen donderdag.

De hardware zou volgens een woordvoerder van Facebook onder meer betrekking hebben op augmented reality-brillen, met eigen software in de apparaten. Andrew Bosworth, de vicepresident van het sociale mediabedrijf, verklaarde tegen de zakenkrant dat 'Facebook wil verzekeren dat de toekomst een plek voor Facebooks diensten heeft'. Andrews team denkt dat de markt en concurrenten Facebook niet kunnen garanderen dat deze plek zeker is, daarom gaan ze zelf aan de slag met het ontwikkelen van meer hardware en software.

Het lijkt, in ieder geval op dit moment, voornamelijk te gaan om vr- en ar-apparaten en een eigen besturingssysteem hiervoor. Er lijken geen ambities te zijn voor een os voor bijvoorbeeld mobiele apparaten. Toch houdt het een deur naar deze mogelijkheid open,een samenwerkingsverband met een ander bedrijf wordt niet uitgesloten. Dit kan van pas komen als het bedrijf mogelijk wordt uitgesloten uit het ecosysteem van een ander groot bedrijf zoals Google of Apple, zoals is gebeurd met Huawei. Er wordt momenteel een nieuw kantoor gebouwd voor de nieuwe afdeling, op ongeveer 25 kilometer van het hoofdkantoor van het bedrijf.

Het is al bekend dat het bedrijf al werkt of heeft gewerkt aan andersoortige grootse projecten, zoals een eigen smartphone en custom chips voor artificial intelligence. In ieder geval is Facebook vocaal over de toekomst van virtual- en augmented reality, het denkt dat het in de toekomst mogelijk smartphones kan gaan vervangen.

Bronnen: The Information, Bloomberg

« Vorig bericht Volgend bericht »
0