CES: OnePlus maakt 'onzichtbare camera' dankzij elektrochromatisch glas

19 reacties

OnePlus heeft een teaser op zijn Twitter-pagina geplaatst, waaruit duidelijk wordt dat het een 'onzichtbare camera' heeft gemaakt en dit op CES wil laten zien. Het noemt de telefoon 'Concept One'.

Als we wat verder kijken dan de mysterieuze teaser zien we dat het gaat om een techniek die rust op elektrochromatisch glas, waarmee glas een andere uiterlijk kan krijgen door er tijdelijk wel of geen stroom doorheen te laten lopen. Aan de binnenkant van het glas zijn ionen opgespoten, waardoor deze als er tijdelijk spanning op wordt gezet zich kunnen verplaatsen zodat het glas ondoorzichtig wordt. Hierbij zijn twee dingen van groot belang: stroomverbruik en snelheid. Het stroomverbruik zal minimaal zijn, aangezien het glas in ondoorzichtige toestand slechts af en toe een stroomstootje nodig heeft om ondoorzichtig te blijven. En doordat de cameralenzen in de Concept One-telefoon in iets minder dan een seconde actief kunnen worden, is het ook belangrijk om de activatiesnelheid minstens zo snel te hebben.

Het glas lijkt aan de achterkant van de telefoon te zitten, het gaat dus niet om een camera onder een transparant display. Een dergelijke camera zou na de notch en het gaatje in het scherm in het verschiet liggen voor smartphones, maar dit zal waarschijnlijk nog even op zich laten wachten.

De smartphonefabrikant heeft met de automaker McLaren samengewerkt om de telefoon in de teaser gebruik te kunnen laten maken van het speciale glas. OnePlus heeft eerder met de autofabrikant aan een speciale editie van de 7T gewerkt, en de glastechnologie zit in bepaalde luxueuze auto's van het merk. De nieuwe samenwerking is dus niet vreemd.

Bronnen: OnePlus (Twitter), Wired

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*