55% van de gamers heeft een Nvidia-GPU, waarvan 27% een RTX-kaart volgens Jon Peddie Research

78 reacties

Marktanalist Jon Peddie Research heeft de videokaartmarkt weer onderzocht, in samenwerking met Antikythera Intelligence and Research en Wccftech. Een wereldwijde enquête bracht een aantal opvallende resultaten aan het licht.

4.447 mensen hebben gereageerd op een enquête van 26 vragen in oktober van afgelopen jaar, op Wccftech. Hier kwamen 143.264 conclusies uit, waaronder dat 41% van de consumenten een AMD-processor in bezit heeft. In de videokaartenmarkt is 55% eigenaar van een Nvidia-kaart. Daarvan heeft 61% een pre-Turing-model geïnstalleerd, en 27% heeft een RTX-kaart. De overige 12% maakt gebruik van een gpu uit de GTX 16-serie.

Helaas gaat het om een betaald rapport, meer antwoorden geeft de marktanalist niet vrij. Andere vragen waren onder andere of de ondervraagden van plan waren om hun grafische kaart en processor te vernieuwen, welke fabrikant ze het meest vertrouwden voor hun custom kaart, hoeveel ze bereid zijn om uit te geven aan een product en of hun systeem vr-mogelijkheden heeft.

Het onderzoeksbureau verwachtte vorig jaar ook dat een flinke 20 miljoen pc-gamers zullen overstappen naar consoles. AMD's afzet voor losse kaarten deed het in juni behoorlijk goed, maar afgelopen november leek Nvidia weer aangesterkt te zijn.

Bron: Jon Peddie Research

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*