Wraith Prism RGB CPU-koeler van AMD duikt op met zes heatpipes ipv vier

40 reacties

De Ryzen 7 en Ryzen 9 reeks van processorfabrikant AMD worden geleverd met de Wraith Prism CPU-koeler, maar het lijkt erop dat er een nieuwe versie of nieuwe revisie van deze koeler eraan zit te komen. De Chinese techsite XFastest heeft namelijk een nieuwe Prism-koeler in handen gekregen met een opvallend verschil: dit nieuw exemplaar bevat zes heatpipes in plaats van vier heatpipes die nu aanwezig zijn. De twee extra heatpipes moeten bijdragen tot een verbeterde afvoer van de geproduceerde hitte en dus betere koelprestaties.

De huidige Prism-koeler wordt meegeleverd met de Ryzen 9 3900X, die een TDP heeft van 105W. Het is voorlopig nog niet meteen duidelijk of de vernieuwde koeler een hoger TDP aankan, maar dat lijkt wel aannemelijk. Verder verschilt het ontwerp van de opgedoken nieuwe koeler vrijwel niet van het huidige ontwerp: de afmetingen zijn gelijk en ook aan de rgb-verlichting werd niets gewijzigd. Opmerkelijk is dat deze nieuwe koeler hetzelfde modelnummer (712-000075 Rev: C) meekrijgt als het bestaande model, waardoor het van buitenaf onduidelijk is om welke koeler het precies gaat.

Wat de plannen zijn van AMD voor deze nieuwe Wraith Prism koeler zijn voorlopig nog onduidelijk. Gezien het modelnummer identiek is, lijkt het echter aannemelijk dat de versie met zes heatpipes de huidige variant simpelweg gaat vervangen.

Bronnen: XFastest, Tom's Hardware


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
AMD Wraith Prism RGB

AMD Wraith Prism RGB

  • Luchtkoeling
  • Socket AM4
  • 583 gram
  • 100 mm
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0