LG niet aanwezig op MWC door coronavirus, ZTE komt nu toch

6 reacties

Het nieuws over het 2019-nCoV coronavirus is overal aanwezig en in meer en meer landen duiken besmettingen op. Uit schrik voor verdere verspreiding van het virus en mogelijke problemen heeft LG bekendgemaakt in een statement op zijn website dat het Mobile World Congress, de grootste mobiele electronicabeurs, dit jaar gaat overslaan. In de plaats zou LG zijn producten onthullen op andere events in de nabije toekomst.

“With the safety of its employees, partners and customers foremost in mind, LG has decided to withdraw from exhibiting and participating in MWC 2020 later this month in Barcelona, Spain. This decision removes the risk of exposing hundreds of LG employees to international travel which has already become more restrictive as the virus continues to spread across borders.”

Ook andere bedrijven hebben statements gemaakt betreffende MWC, dat plaatsvindt tussen 24 en 27 februari. Xiaomi vertelde tegen TechCrunch dat het de situatie nauwlettend in de gaten houdt, en voorlopig nog alles doorgaat zoals gepland.

ZTE had eerder tegen The Verge gezegd dat het bedrijf geen persconferentie zou geven omdat er problemen zouden zijn i.v.m. reizen en visums, maar ook omdat het bedrijf voorzichtig te werk wil gaan. Echter postte ZTE later een tweet waarin ze van gedacht veranderen: het merk zal wel aanwezig zijn en een persconferentie geven, al doet het dat wel met een lijst van veiligheidswaarschuwingen- en richtlijnen betreffende het coronavirus.

Bronnen: TechCrunch, The Verge

« Vorig bericht Volgend bericht »
0