Nvidia en Ericsson blazen aanwezigheid op MWC af, LG komt ook niet naar ISE vanwege Corona

2 reacties

Het Coronavirus heeft de wereld aardig in de ban: er zijn al meer dan 30.000 ziektegevallen en meer dan 700 doden bekend. Het epicentrum van de epidemie bevindt zich weliswaar in Azië, maar nu hebben ook meerdere westerse bedrijven aangekondigd dat er maatregelen genomen worden om verdere verspreiding te voorkomen.

Eerder was het Koreaanse LG namelijk in het nieuws omdat het besloten heeft om afwezig te zijn op het Mobile World Congress, maar het Chinese ZTE ziet zijn kans nu schoon om een deel van de aandacht van de afwezigen opeisen. Ook het Amerikaanse Nvidia en het Zweedse Ericsson hebben nu bekendgemaakt dat ze niet naar de beurs zullen komen. Opvallend is dat het MWC in Barcelona plaatsvindt, wat zich dus ver van de bron van het virus bevindt.

Nvidia was van plan om tien presentaties te geven op de beurs, en bezoekers werden ontvangen in een 'AI Edge Innovation Center', waar 'AI, 5G en edge-computing bij elkaar moesten komen'. De chipontwerper is van mening dat het de juiste beslissing is om niet te komen, in verband met veiligheid van werknemers, partners en klanten. Het keek ernaar uit om de vooruitgang in AI, 5G en vran tentoon te stellen. Ericsson heeft dezelfde keus gemaakt, Nokia zou nog twijfelen. LG heeft nu ook bekendgemaakt dat het niet naar Integrated Systems Europe zal komen vanwege dezelfde reden, deze beurs vindt van 11 februari tot en met 14 februari plaats in Amsterdam.

Het virus heeft niet alleen een grote maatschappelijke invloed, ook de economische gevolgen zijn relatief groot. Eerder vandaag schreven we over Foxconn die zijn werknemers oproept om thuis te blijven na het Chinese nieuwjaar en zelf mondkapjes ging produceren, en prijsstijgingen van verschillende soorten elektronica, waaronder displays en veel smartphones, zijn niet uitgesloten.

Bronnen: Nvidia, LG, The Verge

« Vorig bericht Volgend bericht »
0