GSMA overweegt om MWC geheel te annuleren vanwege virus - update 2

2 reacties

De GSMA, initiatiefnemer van de MWC-beurs, zou overwegen om de beurs geheel niet door te laten gaan. Dit jaar wordt het gehouden van 24 tot 28 februari, maar een groot aantal bedrijven heeft afgezegd. Zij zien een te groot risico in het Covid-19-virus.

In de afgelopen weken druppelden de afzeggingen binnen en inmiddels is het een flinke lijst geworden. Onder andere Amazon, Cisco, Ericsson, Intel en Nvidia zegden al af, maar de lijst is volgens TechCrunch nog veel groter. Volgens het Spaanse La Vanguardia zou de GSMA vrijdag in overleg gaan over het lot van de beurs.

Eerder werd er nog een statement naar buiten gebracht over extra maatregelen om de risico's van het virus in te perken. Destijds was de organisatie stellig dat de beurs gewoon door zou gaan. Nu lijkt de toekomst onzeker. Onderstaand een volledige lijst van afzeggingen.

Accedian, Amazon, Amdocs, AppsFlyer, ARCEP, AT&T, Ciena, Cisco, CommScope, Dali Wireless, Ericsson, F5 Networks, Facebook, Gigaset, iconectiv, Intel, InterDigital, Interop Technologies, KMW Communications, LG, McAfee, MediaTek, NTT Docomo, Nvidia, Radwin, Rakuten Mobile, Royole Corporation, Sony, Spirent, Sprint, Ulefone, Umidigi, Viber, Vivo.

Update 12-02 14:35:

Inmiddels hebben ook BT, Deutsche Telekom, HMD, Nokia en Orange gezegd dat ze niet aanwezig zullen zijn. Op zijn beurt zegt de Spaanse krant El País dat vandaag al besloten zal worden of de beurs wel of niet doorgaat. Ingewijden zeggen dat GSMA de beurs wil annuleren, maar alleen als Barcelona de noodtoestand afkondigt. Dan kan de verzekering aangesproken worden.

Update 12:02 16:20:

De GSMA zou vanmiddag besloten hebben om de beurs vooralsnog door te laten gaan, maar dat wordt vrijdag opnieuw overwogen. Dat zegt de krant El País. Inmiddels hebben ook Vodafone en Western Digital hun afwezigheid bekendgemaakt.

Bronnen: Android Authority, La Vanguardia, TechCrunch

« Vorig bericht Volgend bericht »
0