Coronavirus Covid-19 doet MWC de das om; beurs afgelast

7 reacties

Het hoge woord is eruit: het jaarlijks terugkerende Mobile World Congress is geannuleerd. Vanwege het heersende Covid-19 coronavirus besloot een groot aantal bedrijven om niet aanwezig te zijn. De GSM Assosciation heeft vandaag besloten dat de telecombeurs daardoor niet meer te organiseren is, zo meldt Bloomberg.

In de weken voorafgaand aan dit nieuws waren er steeds grotere zorgen onder bedrijven. Ze wilden niet het risico lopen dat medewerkers besmet zouden worden met het virus - iets dat op een congres met mensen uit alle windstreken goed mogelijk is. De GSMA stelde eerder maatregelen in om de risico’s te beperken, zoals temperatuurcontroles en geen handen schudden. Dit bleek echter niet genoeg. Vanwege het grote aantal standhouders dat afzegde, was de beurs niet meer te organiseren, aldus directeur John Hoffman.

Zoals gebruikelijk hadden veel bedrijven evenementen georganiseerd rondom de beurs. Of die wel doorgaan op een andere locatie, of afgezegd worden, is niet bekend. Van HMD Global, LG en Sony is in ieder geval bekend dat ook die evenementen geannuleerd zijn.


In Barcelona blijft het net zo rustig als op de foto.

Bron: Bloomberg

« Vorig bericht Volgend bericht »
0