Panasonic's nieuwe bass-gerichte koptelefoons komen in april

9 reacties

Panasonic liet op CES een nieuwe serie koptelefoons zien die zich moeten onderscheiden door hun sterke basgeluid. De RB-M300B, M500B en M700B zijn voorzien van een zogenaamd 'Extra Bass System Deep' (xms-deep), een combinatie van verschillende technologieën die samen een goede basweergave moeten verzorgen. Inmiddels is bekend dat ze in april op de markt moeten gaan verschijnen.

Alle drie de modellen maken gebruik van dezelfde 40 mm grote 'free egde' drivers. De rand van het diafragma is voorzien van een erg elastisch materiaal, waardoor het soepel en zonder vervormingen moet kunnen bewegen, ook bij stevige, intensieve muziek. De behuizing van de koptelefoons is zwart en aardig minimalistisch te noemen.

Het onderscheid tussen de drie uitvoeringen zit hem in de aanwezige features. Aan de RB-M300B zijn de minste functies voorbehouden, maar daar staat wel een accuduur van 50 uur tegenover. De RB-M500B en M700B hebben de zogenaamde 'Bass Reactor': een systeem dat ervoor zorgt dat de koptelefoon bij lage basgeluiden ook daadwerkelijk gaat trillen, waardoor de diepe en harde bas die je bij een concert of in een nachtclub zou voelen wordt gesimuleerd. Voor alleen de RB-M700B is er ook nog actieve ruisonderdrukking aanwezig. 

Zoals gezegd moeten deze drie Panasonics in april in de Benelux-schappen liggen. De Europese adviesprijzen zijn vastgesteld op 99,99 euro (RB-M300B), € 129,99 (RB-M500B) en € 179,99 (RB-M700B).

Bronnen: Panasonic, Area DVD

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*